Okul öncesi öğretmenimiz Serpil Tınığ'ın Sınıfında düzenlediği yenilikçi eğitim-öğretim ortamları mini beceri atölyeleri aracılığıyla gıdaların ham halinden olgunlaşmış haline kadar geçen süreyi öğrencilerimiz kendileri gerçekleşti. Planlama dahilinde seçilen çeşitli gıdaların oluşumu yıl boyunca sınıf ortamında canlandırılacaktır. İlk olarak ekmeğin oluşumu etkinliği gerçekleştirilmiştir. Buğdayı kimin ektiği konusunda bilgilendirmeler yapılmış, buğdayın büyümesi için hava su ve güneşe ihtiyaç duyduğundan bahsedilmiştir. Buğdayın toplanması anlatılmış, sınıfa getirilen buğday mini değirmenle öğütülerek un haline getirilmiştir. Un,su ve tuzla bir hamur yoğrulmuş, yoğrulan hamurdan ekmek yapılmıştır. Böylece ekmeğin nasıl oluştuğunu öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenmiştir.